MC Groenewoud

 

Hoe ik mijn eerste baan heb veroverd…

 

Vandaag wil ik jullie iets meer vertellen over hoe ik aan mijn fantastische baan als psycholoog bij MC Groenewoud ben gekomen. In 2008 begon ik aan de studie Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 

Na 4 jaar studeerde ik af binnen de Master Gezondheidzorgpsychologie (voorheen Klinische psychologie).

 

Ik besloot direct na mijn diploma-uitreiking op zoek te gaan naar een baan. Omdat het niet gemakkelijk is voor een pas afgestudeerde psycholoog om direct aan de slag te gaan, had ik niet veel verwachtingen toen ik met solliciteren begon. Op de valreep stuurde ik een reactie op een vacature, ervan uitgaande dat ik toch wel afwijzing zou krijgen…

 

Het tegenovergestelde gebeurde! Ik werd direct de volgende dag al terug gemaild met een uitnodiging voor een gesprek die week erop! Say what??!

MC Groenewoud Swalmen Andjena Psychologie

 

 

Het was augustus 2012 en temperatuur steeg tegen de 30 graden. In mijn nette zwarte jurk stapte ik de trein in tot ik 2,5 later in Swalmen aankwam. Toen ik uit de bus stapte in the middle of nowhere sprak ik een meisje aan om mij de weg naar het Medisch Centrum te wijzen. Ze vertelde dat ik met haar mee kon lopen, aangezien ze daar ook naartoe ging als patiënte.

Medisch Centrum Groenewoud op andjena.com

 

Onderweg kreeg ik al allerlei interessante info en het meest belangrijke: ze was erg te spreken over de behandeling en de sfeer bij MC Groenewoud. Al zwetend bereikte ik de wachtkamer. In het toilet poederde ik mijn make-up bij dat was uitgelopen.

 

Stipt op tijd werd ik opgehaald door de oprichtster van het centrum. Zij deed een soort van voorselectie. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij deze vrouw, zij vertelde vol passie over hoe ze het bedrijf was gestart en wat haar missie en visie was. Aan het einde van het gesprek stelde ze me voor aan een aantal psychologen en fysiotherapeuten en werd ik gelijk uitgenodigd voor het vervolggesprek!

 

Ik kon mijn geluk niet op, liep zwevend het bos uit tot ik aan het einde van de weg een bekende tegenkwam! Wat?! Jij ook hier vroeg ik aan H., een medestudente van mijn opleiding. H was ook verrast mij daar te zien en we fantaseerden erover dat we (er werd gezocht naar 2 psychologen) allebei zouden worden aangenomen en dat we eventueel konden gaan carpoolen.

MC Groenewoud Swalmen Andjena Psychologie

 

 

De afstand Arnhem-Swalmen had ik tot dat moment nog even geblokt. Ik had pas net een maand mijn rijbewijs en ondanks dat ik een auto had gekocht, wist ik niet goed of dagelijks 3 uur in de auto doorbrengen wel zo’n leuk vooruitzicht zou zijn…

 

Maar goed, ik ging er op dat moment nog steeds van uit dat ik toch niet zou worden aangenomen. Ik had al gehoord dat er genoeg sollicitanten waren (meer dan 50 reacties en 12 uitgenodigde kandidaten) en ik was immers net afgestudeerd.

 

Tijdens het tweede gesprek een week later, wederom liep het kwik tegen de 30 graden, kwam ik netjes gekleed en met gestyled haar (mijn zusje was erop los gegaan met de stijltang) wat weer in de krul begon te schieten vanwege mijn gezweet in Swalmen.

 

Opnieuw kwam ik daar het meisje van de vorige keer tegen (ik zei toch, middle of nowhere, er komen maar een paar mensen daar) en liepen we samen die kant op. Het voelde al zo vertrouwd, ik moest heel bewust mijn fantasie een halt toeroepen want in de zon leek het net of het allemaal voorbestemd was.

 

Het tweede gesprek was pittig. Ik zat ineens met 3 mensen tegenover me, een leidinggevende, een psycholoog en de vestigingsmanager. Een uur lang werd ik aan alle kanten bevraagd en ik ratelde maar door.

MC Groenewoud Swalmen Andjena Psychologie

 

 

Ik wist niet goed wat ik van het gesprek moest denken, men deed aardig, maar ik had het idee dat ik onder andere vanwege de verre afstand niet de beste kandidaat zou zijn. Anyway, of ik het zou worden of niet, ik had er wel een positieve ervaring op zitten en ging thuis verder vakantie vieren.

 

Een week later had ik nog niks gehoord en werd ik zenuwachtig... zal ik bellen of is dat heel opdringerig vroeg ik me af? Uiteindelijk besloot ik het er maar bij te laten…het was toch al te mooi om waar te zijn ☹

 

 

Dinsdagavond 21.30u werd ik gebeld door een onbekend nummer. Ik nam niet op, vloekend vanwege het toch vrij late tijdstip en in de veronderstelling dat het een of andere verkoper zou zijn… Vlak voordat ik ging slapen keek ik naar mijn mail en las dat het een ander soort telefoontje was geweest, nl. van mijn toekomstige werkgever: ik was aangenomen! Of ik even terug kon bellen om de arbeidsvoorwaarden te bespreken.

 

Je snapt wel dat ik die nacht amper heb geslapen! Ik. Had. Een. Baan!

Ik had een baan…in Limburg weliswaar, maar ik ging mijn eigen centjes verdienen!

Waaah! Meteen de dag erop H. gebeld, die ook was aangenomen, alsof het werkelijk zo had moeten zijn, wij samen aan de slag bij MC Groenewoud.

MC Groenewoud Swalmen Andjena Psychologie

 

 

Inmiddels zijn we anderhalf jaar en 75.000 km verder. Dagelijks carpoolen H. en ik vanaf Heumen naar Swalmen. Het eerste gedeelte van onze rit brengen we alleen door op de heenreis en op de terugweg het laatste gedeelte. We kletsen honderduit over ons werk, over ons leven en ik kan mezelf gelukkig prijzen met zo’n fijne collega en maatje. Over het werken zelf vertel ik jullie een volgende keer.

 

Voor nu: H. als je dit leest: dankje voor je fijne gezelschap, ik vind je top!

 

Vervolg - Een Nieuwe Baan - Lees verder...

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij