Series: What to see

 

Nu het najaar is begonnen en daarmee ook de lancering van een nieuw seizoen aan series, leek het me leuk om hierover te schrijven. In de zomermaanden kijk ik, net als velen, zelden series. Heel af en toe een film, maar liever lees ik dan boeken in het zonnetje op het achterdek.

 

Maar in de herfst, met de kachel en kaarsen aan, vind ik het heerlijk om me mee te laten voeren door mijn favoriete seriepersonages. Ik zal een aantal van mijn lievelingsseries met jullie delen.

 

Series what to watch Fargo

 

Fargo

 

Fargo is als een kostbaar juweel. Ik keek 1 aflevering en was meteen verkocht. Het is een combi van een zwarte komedie en misdaad, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 van de Coen brothers. Billy Bob Thornton schittert in zijn rol als de excentrieke schurk Lorne Malfo, die met zijn aankomst in het dorpje Fargo in Minnesota voor een hoop verwarring en opschudding zorgt.

 

Hij krijgt het voor elkaar dat Lester (gespeeld door Martin Freeman) een gemoedelijke sul, na de zoveelste vernedering besluit het roer om te gooien en het heft in eigen handen te nemen. Moord en doodslag is alom aanwezig, evenals galgenhumor. Elke aflevering is gegarandeerd smullen voor de ware detectiveliefhebber.

 

Hoewel het verhaal van Malfo en Lester na 10 afleveringen stopt, is wel bevestigd dat er een nieuw seizoen komt van Fargo. Daarmee is het net als de veelgeprezen serie True Detective, een anthologieserie. Dat wil zeggen dat er opnieuw een serie komt maar dan met een ander plot en acteurs. Ik kan niet wachten!

 

Fargo krijgt van www.imdb.com maar liefst een 9,1!

 

Series what to see The Vampire Diaries

 

The Vampire Diaries

 

Een van mijn lievelingsseries blijft The Vampire Diaries. Ik volg deze serie al enkele jaren en wat begon als een manier om over mijn angst voor vampiers te stappen is uitgegroeid tot een crush voor vampiers! Ik kan nog steeds geen genoeg krijgen van Damon, Stefan, Elena, Bonnie en de rest van de geweldige personages. Al ben je groot fan van dit genre, TVD vind ik verslavend.

 

Het verhaal is niet bijzonder origineel, maar blijkbaar origineel genoeg om inmiddels bij seizoen 6 te belanden. Ik wil slechts mededelen dat het gaat over de 17-jarige Elena Gilbert, die verzeild raakt in een wereld van vampiers, heksen, weerwolven en ander gespuis terwijl ze heen en weer slingert in haar liefde voor twee bloeddorstige broers.

 

Elk seizoen is weer spannend en de romance tussen Elena en Stefan of Damon blijft intrigerend. Ik heb net aflevering 1 van seizoen 6 gekeken en verheug me op de rest van het seizoen.

 

The Vampire Diaries krijgt een 8,1 op www.imdb.com

 

Series what to see Revenge

 

Revenge

 

Revenge gaat over Emily die maar 1 doel voor ogen heeft: wraak nemen op de mensen die haar vader in de val hebben gelokt en verantwoordelijk zijn voor zijn dood.

 

In haar eliminatietocht wordt ze geholpen door haar goede vriend Nolan. Emily laat zich door niets of niemand tegenhouden. Ik smul van de wijze waarop ze dit doet. Enerzijds zie ik haar lijden, maar tegelijkertijd bewonder ik haar doorzettingsvermogen en moed waarmee ze meedogenloos strijd voor gerechtigheid.

 

Ja, mocht je meer van een wat realistischer genre houden en stiekem zelf ook wat wraakzuchtige ideeën koesteren, dan is Revenge absoluut een aanrader voor jou.

 

Revenge wordt met een 8,1 beoordeeld op www.imdb.com

 

Series what to watch once upon a time

 

Once upon a time

 

Als kind was ik dol op sprookjes en ergens huist een romanticus in mij, die nog steeds kan wegdromen bij verhalen met een ‘happy ending’ (nee, niet zo eentje als in massagesalons ;)

 

Mocht je zelf ook meegevoerd willen worden in de moderne vs. Sprookjeswereld van Sneeuwwitje, Prince Charming, the Evil Queen enzo, dan is Once upon a time echt wat voor je. Het verhaal speelt zich wisselend af in onze wereld en the Enchanted forest, ook wel bekend als het sprookjesbos.

 

Emma, de dochter van Sneeuwwitje en de prins, wordt naar onze wereld gestuurd om zo aan de vloek van de boze koningin te ontsnappen. Wanneer ze 28 jaar is, wordt ze door Henry, een echte ‘believer’ van sprookjes opgezocht om haar ware taak te komen vervullen: nl. de sprookjesfiguren bevrijden uit de vloek waarin ze zitten.

 

OUAT is een dromerige maar ook spannende serie waarbij je meegevoerd wordt naar een andere werkelijkheid. Voor de echte sprookjesliefhebber een absolute must see!

 

Ook Once upon a time wordt met een 8,1 beoordeeld op www.imdb.com

 

 

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij