All about autumn sonsbeekpark arnhem

 

Tag: All about autumn

 

-Wat is je favoriete herfstdrankje

Verse munthee of gemberthee! Eigenlijk ben ik het gehele jaar gek op verse muntthee, maar in de herfst geniet ik nog extra van deze kruidentheetjes. Wat ik ook graag drink op een herstige dag is een Chai latte, zelfgemaakt met Chai thee van het mer Yogi, melk, kardemom, kaneel, gember en kruidnagel, I love it op een gure herfstdag.

 

-Laat je favoriete herfst muts, wanten of sjaal zien

Ik heb geen favoriete muts of wanten, wel draag ik vanaf de eerste koude herfstdag een sjaal. Ik heb er een heleboel, in diverse kleuren en stoffen. Zie hieronder voor mijn favoriet van dit moment.

 

-Welke muziek luister je in de herfst?

Afhankelijk van het moment luister in naar bepaalde soorten muziek. Momenteel is dat vooral de radio onderweg naar mijn werk, maar als ik aan het hardlopen ben luister ik het liefst naar dance (Calvin Harris, David Guetta, Hardwell etc.). Thuis heb ik graag jazzmuziek aan, zo sfeervol op de achtergrond met kaarsjes aan.

 

-Welke parfum (s) ga je het meest dragen deze herfst?

Ik draag nu heel vaak mijn nieuwe parfum van Liu Jo. Daarnaast vind ik Si van Giorgio Armani evenals La Petite Robe Noire ook heerlijke geuren voor in de herfst, ik kan niet goed kiezen. Geef mij maar zoete en weelderige geuren in het najaar.

 

-Wat is je lekkerste herfst geurkaars?

Ik heb de geurkaarsen van de Primark ontdekt, daarvan is de varian Coconut & Vanilla Cream mijn favoriet. Naast de geurkaarsen heb ik heerlijke geurstokjes van de Rituals in de variant Spices from the East. Ik kan er zo van genieten als ik de deur binnenstap en het heerlijk ruikt, echt een gevoel van thuis.

 

 

 

 

 

-Wat is je favoriete make up look voor in de herfst?

Ik ben de laatste tijd gek op een make-up look met bordeaux- en kopertinten. Dus donkere lipstick en roestige tinten op mijn oogleden.

 

-Go to herfst moisturizer?

Mijn favoriete moisturizer is de Dayweer Sheer Tint release Moisturizer van Estee Lauder. Ik ben zo gek op dit spul. Sinds ik het vorig jaar heb ontdekt kan ik er niet meer zonder. Vanwege de kortingacties op Estee Lauder producten bij de Douglas heb ik vandaag meteen een nieuw exemplaar aangeschaft, ben ik weer voorzien voor de komende maanden!

 

-Wat is je favoriete herfstsnack?

Cliche maar waar, mijn alltime favorite: chocolade. Mijn lievelingssmaak is de melk-koffie-crunch van Tony’s Chocolonely. Superlekker met een verse gember- of muntthee ☺

 

-Hoe ga je verkleed met Halloween?

Hm…ik vier meestal geen Halloween dus geen idee. Mijn zusje en haar vriend komen die avond bij me eten, dus zal even met haar afstemmen of we ons gaan verkleden…hihi

 

Filmtip: The Railway Man (2013)

Filmtip: The Railway Man (2013)

 

Een paar dagen geleden zag ik een film die ik graag met jullie wil delen. Ik vond deze film in meerdere opzichten geslaagd. Ten eerste, goede acteurs die hun rol met verve hebben gespeeld. Daarnaast omdat het een waargebeurd, boeiend verhaal is, weer een lesje Geschiedenis ☺ Tenslotte dankzij de beladen sfeer die je bij de keel grijpt en emotioneel maakt.

En nee…dont' worry, het is niet een typische romantische vrouwenkomedie of tranentrekker ;-)

 

Ik heb het over The Railway Man uit 2013. Een film die door Jonathan Teplitzy is geregisseerd, met in de hoofdrollen Colin Firth (wel bekend van de romkom Bridget Jones Diary), Nicole Kidman (Mouling Rouge) en Jeremy Irvine.

 

Deze film gaat over het leven van de Schotse luitenant Eric Lomax die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners in Singapore wordt gevangen genomen. Later wordt hij naar een kamp in Thailand gestuurd waar hij vervolgens onderworpen wordt aan vreselijke folteringen. Lomax wordt gedwongen om mee te bouwen aan de bekende brug over de rivier Kwai.

 

Het verhaal begint op het moment dat hij zijn tweede vrouw leert kennen. Tijdens dit huwelijk begint hij flashbacks te krijgen aan zijn tijd in het kamp. Het wordt algauw duidelijk dat hij aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) lijdt. Zijn vrouw zorgt ervoor, nadat ze erachter komt dat de man die verantwoordelijk is geweest voor de mishandelingen nog in leven, dat Lomax deze man een brief gaat schrijven om zo een einde aan zijn trauma te maken.

 

 

Wat ik mooi vind aan deze film is hoe goed de PTSS klachten worden weergegeven, knap acteerwerk van Colin Firth. Je ziet Lomax helemaal terug in de tijd gaan, zijn herbelevingen voelen levensecht aan.

 

Het verhaal bouwt op in spanning als Lomax oog in oog komt te staan met de man die hem tijdens de ondervragingen martelde. In eerste instantie wilt Lomax hem hetzelfde aandoen. Maar naarmate de gesprekken tussen hen vorderen, kiest Lomax ervoor om de geschiedenis niet te herhalen. Het einde is dan ook hartverscheurend mooi.

 

Voor de liefhebbers van waargebeurde verhalen, voor geinteresseerden in PTSS of voor degene die filminspiratie nodig hebben…wat mij betreft een grote aanrader! Oh…en vergeet niet een doos tissues mee te nemen.

 

 

Dilemma’s van een psycholoog

 

Elke week schrijf ik een artikel over waar ik in de praktijk tegenaan loop als psycholoog. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om hierover te lezen en kijk uit naar jullie reacties!

 

‘Jij heb zeker geen kinderen hè?’

 

Eens in de zoveel tijd is het zover. Dan krijg ik hem toegeworpen: ‘jij hebt zeker geen kinderen he?’.

 

Ik vraag me dan af wat er gebeurt bij een cliënt. Waarschijnlijk heb ik een gevoelige snaar geraakt. Hoe dan ook, ik begeef me vanaf dat moment op glad ijs. Ga ik in verdediging, zal ik maar verzinnen dat ik wel kinderen heb of zal ik toch maar aanvallen? De dilemma’s van een kinderloze psycholoog…zucht.

 

Mijn cliënten zijn mijn spiegels. Ik heb zoveel bewondering voor ze, dat ze zich keer op keer weer kwetsbaar op durven te stellen, dat ze zich openstellen voor mijn feedback en het mooie…dat ze daar vaak ook iets mee doen!

Dilemma’s van een psycholoog

 

Maar er zijn momenten dat ik de onzekere in de sessie word. Want wanneer die opmerking komt over of ik kinderen heb, tja, dan krijg ik de neiging om heel hard weg te rennen. Help, wat doe ik verkeerd? Ben ik zo onbegripvol? Zit ik er dan toch naast?

 

Ik vraag me vaak naderhand af wat er nou precies voor zorgt dat iemand me die opmerking toewerpt. Vaak krijg ik deze opmerking als ik mijn cliënten vragen stel over of ze eventueel te beschermend zijn naar hun kinderen. Of als ik voorzichtig opper dat ze hun kinderen misschien iets meer ruimte kunnen geven.

 

Heel soms als ik vraag waarom ze zichzelf niet op de eerste plaats kunnen zetten. Tja, dan kan ik hem verwachten. En hoewel ik inmiddels toch de nodige ervaring met deze opmerking heb, blijf het me keer op keer verbazen dat ik er zo van mijn stuk door word gebracht.

 

Man, het is soms lastig om een psycholoog te zijn. Wegrennen is helaas geen optie, bovendien zit ik dan toch vastgenageld aan mijn stoel. Uiteindelijk stel ik ze de volgende vraag: Is het mogelijk dat ik je juist kan helpen omdat ik geen kinderen heb? En vaak blijven we allebei zitten ☺

 

Stiekem vraag ik me af of het toch makkelijker wordt als ik eenmaal een kind heb.

 

 

If it doesn't challenge you

 

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij