Boekentip 2: Ervaring niet vereist (Leonie Holtes)

 

Tijdens mijn studie psychologie heb ik steeds geroepen dat ik het liefst in een Tbs-kliniek zou willen werken. Het spreekt me om meerdere redenen aan om in zo’n setting te werken. Ten eerste omdat ik wil begrijpen hoe de mensen die in een Tbs-kliniek belanden in elkaar zitten en of het werkelijk mogelijk is om ze te behandelen. Daarnaast lijkt het me boeiend om risicotaxaties te maken, met als doel de maatschappij beschermen tegen het gevaar van terugval.

 

Leonie Holtes (1980-2011) heeft een boek geschreven over het werken als psycholoog in een TBS kliniek. Een boek dat mij heeft geraakt vanwege mijn eigen interesse enerzijds en haar tragische lot anderzijds.

 

Wat ik aangrijpend aan dit boek vind is de eerlijke wijze waarop Leonie, eerst als stagiaire en later als afgestudeerde psycholoog, haar ervaringen deelt. Haar kritische blik, haar in het begin soms naieve gedrag en later haar cynisme maken dat dit boek me bij de keel greep. Ze stelt de werkwijze binnen de kliniek aan de kaak en maakt je bewust van de daadwerkelijke dilemma’s die zich afspelen in de kliniek.

 

Ze vertelt hoe verwarrend het soms is om in de kliniek het verschil op te merken tussen een Tbs’er of een medewerker. Leonie uit haar verbazing over de onprofessionele wijze waarop risicotaxaties worden gemaakt, nl. op basis van fingerspitzengevoel van de behandelaar i.p.v. op feiten berust.

 

Ervaring niet vereist van Leonie Holtes

Ik was behoorlijk geschokt toen ik op de achterkant las dat Leonie zich van het leven had beroofd nadat ze psychoses en depressies kreeg. Dit gebeurde overigens wel na haar ontslag bij de kliniek. Op internet las ik dat Leonie een meisje was met veel talenten.

 

Ze was zeer intelligent (deed zowel psychologie als een studie Frans in Parijs) en zo mooi dat ze bijverdiende als model. Haar psychoses waren op den duur zo heftig dat ze meerdere keren opgenomen werd in een psychiatrische instelling. Hoewel ze uiteindelijk weer deel ging nemen aan de maatschappij, kreeg de depressie de overhand. Leonie sprong in 2011 van een flat. Ze is slechts dertig jaar geworden.

 

Ik vind het zo goed dat het boek na haar overlijden alsnog is gepubliceerd. Ik ben haar in elk geval ontzettend dankbaar voor de wake up call die ze met haar boek heeft gegeven omrent het reilen en zeilen in een TBS kliniek.

 

 

Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick

Een mondvol, de naam van deze lipstick van Estée Lauder. Een lipstick, in een prachtige, zware huls die magnetisch lijkt te sluiten. Verkrijgbaar in een heleboel schitterende kleuren. Voor mij, liefhebster van roze, was de keuze snel gemaakt afgelopen week. Ik kwam, zag en zocht de kleur ‘Dominant’ uit om toe te voegen aan mijn lipstickstash.

 

Estée Lauder geeft aan dat de Pure Color Envy Sculpting lipsticks tot wel 6 uur mooi blijven op de lippen. Aangezien ik, ondanks mijn grote voorliefde voor lippenstift, toch een luie lipstickdraagster ben en zelden meer dan 1x op een dag mijn lippen bij stift, sprak dit me zeker aan. Het is dan nog wel altijd de vraag of zo’n belofte waar wordt gemaakt.

 

Verder is deze lipstick befaamd vanwege de langdurige hydratatie dankzij de toevoeging van hyaloronzuur en de diepe pigmentatie van kleuren. Ik houd van dekkende tinten.

 

Eenmaal op mijn lippen aangebracht, spat de knallende paarsroze tint ervan af. Ik geef Estée Lauder helemaal gelijk wat betreft de pigmentatie. De kleur dekt heel goed, zelfs op mijn donkere lippen. Van de hydratatie merk ik zelf niet veel, wel vind ik de lipstick zacht aanvoelen.

 

Al met al een mooie lipstick, niet zo speciaal als mijn liefdevolle Guerlain lipsticks, maar toch een geschikte kleur voor de herfst en de winter.

 

Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick is in 27 verschillende tinten verkrijgbaar voor 32,50 bij o.a. Ici Paris en Douglas.

 

 

Persoonlijke Update - Ik heb een nieuwe Baan

Persoonlijke update: Ik heb een nieuwe baan!

 

Vol trots wil ik met jullie delen dat ik vanaf 1 oktober een nieuwe baan heb! Na 2 mooie, intense en leerzame jaren, duizenden kilometers en ontelbare Limburgse vlaaien is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. ! Lees Verder...

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij