Annemarie Börlind Orange Blossom Energizer

Annemarie Börlind Orange Blossom Energizer

 

Toen ik een tijdje terug bij mijn schoonheidsspecialiste was, werd ik getipt over dit product, een Energizer van Annemarie Börlind. Mijn schoonheidsspecialiste, die dit merk gebruikt, weet dat ik gek ben op beautyproducten, was erg enthousiast erover. Omdat het zulk lekker spul is ☺

 

Annemarie Börlind produceert natuurlijke cosmetica. Hun motto is ‘wat ik niet kan eten, geef ik ook niet aan mijn huid’. Er zijn verschillende lijnen voor diverse huidtypen. Het mooie is dat de producten op een milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd. Tevens zijn alle producten geheel dierproefvrij.

 

 

Deze Energizer kun je zien als een soort primer voordat je je dagcrème aanbrengt. Het bevat plantaardige oliën en extracten, waaronder oranjebloesem. Een echte oppepper voor je gezicht, wat in deze koudere maanden geen overbodige luxe is voor mijn droge huid.

 

 

De Orange Blossom Energizer zit in een mooie glazen fles met pompsluiting. Ik vind dit een fijne, hygiënische verpakking. Je hebt slechts een of twee pompjes van het spul nodig voor je hele gezicht, het is dus zuinig in gebruik.

 

 

 

Omdat het een tweefasen product is, is het belangrijk om goed te schudden alvorens je het gaat gebruiken. Wat ik merk is dat het snel intrekt vanwege deze samenstelling. Het voelt absoluut niet vettig aan. Wel zacht en voor mijn gevoel een ideale basis. Alsof je huid een vitamine boost krijgt, fijn! De geur is subtiel, zoals bloesem kan ruiken.

 

Voor liefhebbers van natuurlijke cosmetica met een drogere huid is deze Energizer een must have.

 

Annemarie Börlind Orange Blossom Energizer (50 ml) is te koop voor €19,75 bij o.a. de Vitaminstore.

 

 

Andjena blog lifestyle innerlijke rust

Innerlijke rust

 

Ik liep laatst door het bos en realiseerde me dat ik me zo goed voel als ik in de natuur ben. Tien jaar geleden zou ik heel hard gelachen hebben als iemand me zou vertellen dat ik later zo zou genieten van de natuur. Maar feit is dat ik dat echt doe ☺

 

Ik kom tot rust als ik door het bos loop. Ik geniet van de geur van aarde, de zon als deze schijnt en van de wind, soms zacht maar soms ijzig en fris. Ik voel me geborgen door de omhelzing van stilte, met mijn gedachten op de rem. Gewoon maar staren, naar binnen en naar buiten. Ik laad me op voor wat komen gaat.

 

We leven vaak als een kip zonder kop, van het een naar het ander, gaan onszelf maar steeds voorbij. Ik zeg het dagelijks tegen mijn cliënten: ‘leef in het nu’ maar als mijn wekker gaat begint mijn eigen gejaag. Wanneer stop ik daarmee? Wanneer ga ik mijn eigen advies opvolgen?

 

Mijn ‘hier en nu’ voel ik het meest als ik in de natuur ben, daarvan ben ik me nu wel bewust geworden. Ik ervaar dan eindelijk ook een innerlijke rust.

 

 

Voice Dialogue: ken je ikken @ Andjena

Voice Dialogue: ken je ikken!

 

Een van de methodes waar ik als psycholoog mee werk is Voice Dialogue. Ik hoor je denken…voice wattes? VD een techniek om tot inzicht en zelfkennis te komen, willen we dat niet allemaal?

 

VD is door Jung theoretisch onderbouwd en daarnaast ook gevoed door stromingen als Gestalt therapie, Psychodrama en Transactionele analyse. Deze stromingen bewaar ik voor een andere keer ☺

 

De theorie achter VD is dat ieder mens uit verschillende deelpersonen, ook wel subpersonen of ikken, bestaat. Je kunt met behulp van VD deze verschillende subpersonen ontdekken en ermee in gesprek gaan. Je kunt deze ikken zien als verschillende energiepatronen in jezelf, met elk een eigen wil, bewustzijn, wensen en gevoelens.

 

Voice Dialogue

 

Er zijn primaire ikken, deze staan dicht bij je. Daarnaast zijn er verstoten ikken, die door bepaalde ervaringen in het leven van ons zijn verwijderd geraakt en in de schaduw staan. Omdat we ons hier doorgaans niet van bewust zijn klinkt dit in eerste instantie best gek.

 

Een van de veelgemaakte opmerkingen van mijn cliënten is dan ook ‘ik heb toch geen gespleten persoonlijkheid?’.

 

gespleten persoonlijkheid

 

Voorbeelden van veelvoorkomende subpersonen: de Perfectionist, de Drammer, de Egoïst, de Criticus en de Gevoelige.

 

Elke kant heeft een tegenhanger, bijv. de tegenhanger van de Gevoelige zou een Rationele of Harde kant kunnen zijn.

 

Het leuke is dat de cliënt zelf een naam mag geven aan de kanten, wat soms tot de meest originele benamingen leidt. Ik had eens een cliënt die een Shopaholic in zich had en iemand die de eenzame kant in zichzelf Remy noemde…

 

Wat ik merk is dat mijn cliënten het in eerste instantie heel onwennig vinden om met VD te werken. Vaak is dan gelijk een Beschermer of Criticus bij de cliënt aanwezig die eerst behoefte aan duidelijkheid heeft.

 

 

Ik begin het gesprek met de cliënt meestal door te vragen welke kant hij in de sessie zou willen exploreren. Stel iemand zegt, vandaag wil ik de Perfectionist aan bod laten komen, dan vraag ik de cliënt een plek te kiezen in de behandelkamer, waar de Perfectionist zou zitten.

 

Vervolgens nodig ik deze kant uit op die plek in te nemen en begin ik met vragen stellen. Ik begin meestal open met de vraag: ‘wie ben jij?’. Wat je dan ziet is dat de kant, (mits het zich veilig voelt) op deze manier in staat wordt gesteld zich te laten zien.

 

Dan ga ik door met vragen tot we bij een kern komen, dit zijn vragen over het gedrag, de belevingswereld en de gedachten van de subpersoon. Aan het einde van een dialoog vraag ik of deze subpersoon een boodschap heeft voor de cliënt. Dit kan helpend zijn, een soort reminder waardoor de cliënt zich bewust blijft van hetgeen uit het gesprek is gekomen.

 

Voice dialogue is geen toneelstuk of kunstje, het is de bedoeling dat iemand zichzelf beter leert kennen en zich bewust wordt van hoe zijn of haar systeem in elkaar zit. Zodra je dit onbewuste systeem bewust hebt gemaakt ontstaat er een andere kijk op jezelf en de plek die je in de wereld neemt.

 

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar VD en meer willen weten erover, dan kan ik je het boek ‘Ik (k)en mijn ikken’ van Berry Collewijn en Karin Brugman aanraden.

 

Ik (k)en mijn ikken

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij