andjena en jeroen fontana di Trevi

Goodbye my lover

 

Het overkwam me die avond voor het eerst. Het fenomeen waar talloze romans mee volstaan, waar elke vrouw en man van droomt en wat lang niet zo vaak voorkomt als dat je zou denken: liefde op het eerste gezicht.

 

Ruim 9 jaar geleden, koninginnenacht 2006, in een overvolle kroeg waar salsa werd gedanst. Tientallen donkere mannen, aan de zijlijn een blanke man die mijn aandacht trok. Als een magneet werd ik naar je toegetrokken, jij met je witte overhemd en je speelse blik, biertje in je hand. Ik moest en zou met je praten en voor we het wisten goot ik na een plagende opmerking mijn wijn op je hoofd.

 

jeroen in venetie

 

Het had daarbij kunnen blijven. Ware het niet dat ik hopeloos verliefd was. Om het onszelf moeilijk te maken gaf ik je niet mijn nummer. Jij gaf me de jouwe, wetende dat ik zo’n makkelijk nummer met zekerheid zou onthouden. Het was de tijd van sms en nog voor mijn hoofd mijn kussen raakte had ik je een berichtje gestuurd.

 

Het begin van een 9 jaar durende avontuur. Te beginnen met ons leeftijdsverschil van 10 jaar. Daarnaast bleek je ook nog eens vader te zijn, iets wat ik toen door de roze wolk had onderschat. Je liefde, je volhardendheid, je doorzettingsvermogen, je eeuwig optimistische kijk op dingen, je koppigheid, je vechtlust, je mannelijkheid en je avontuurlijke karakter… deze gevaarlijke combinatie maakte dat ik de wereld met je aan kon.

 

andjena en jeroen strandje

 

Onze vele gesprekken, onze etentjes met talloze wijntjes, samen dansen (nou ja, ik vooral) en feesten, de onvergetelijke vakanties, de weekendjes weg, de avonden thuis, samen koken, samen lachen, samen de dag doornemen, boeken lezen in destijds het waterbed, discussiëren vol passie en vuur, samen uren in het bos wandelen, series kijken tot we in slaap vielen, de keren dat je achter me aan sjokte als ik weer iets moest halen in de stad, je geduld als je me voor de zoveelste keer vertelde hoe ik de houtkachel het beste aan kon steken, de koffie die we samen in bed dronken of alle keren dat we verdwaalden omdat jij zonodig van de gebaande paden wilde stappen.

andjena en jeroen gek doen

 

Met jou ben ik volwassen geworden. Je hebt echt mijn wereld verruimd en zonder jou zou ik nooit de persoon zijn geworden die ik nu ben. Je hebt me gemotiveerd in al mijn dromen en altijd gesteund in mijn keuzes. We hebben zoveel mooie momenten gehad, een blik op onze foto’s en je ziet het ervan af spatten.

andjena en jeroen Greece

 

Met veel liefde kijk ik terug op ons avontuur, zie ik hoe fijn het was en hoe we steeds hebben geprobeerd het beste uit onszelf en elkaar te halen. Tot het beter leek om ons eigen weg te gaan. Niet omdat we niet meer van elkaar houden, maar omdat dromen en verlangens zijn gaan verschillen.

 

Ik wil je bedanken voor de afgelopen jaren, voor je oneindige liefde, je geduld, je betrokkenheid, je geloof in ons, de kansen en mogelijkheden die je me gaf, alle keren dat we samen hebben gelachen en gehuild, je aanwezigheid, je sterke armen om me heen, je onvoorwaardelijke steun op de momenten dat ik die nodig had.

 

 

Lieve Jeroen, je bent mijn grote liefde geweest in de afgelopen jaren en in mijn hart zul je altijd een bijzondere plek behouden, een plek die getatoeëerd is tot in de eeuwigheid. Ik wens je al het mooie en gun je dat je jouw dromen zult gaan verwezenlijken en ervan zult genieten zoals alleen jij dat kunt.

 

Jeroen Spaander

 

With love and kisses

Andjena

 

 

Reactie plaatsen...

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij