Lucardi Druppelvormige swarovsky hanger

The Bling Thing: Lucardi Swarovsky Crystals

 

Als ik door de stad loop, zeker rondom de feestdagen, ben ik net een ekster. Als een magneet wordt mijn blik steeds getrokken naar alles wat glinstert en fonkelt. Of het om een zilveren kandelaar gaat, een glittertop of een paar zilveren pumps, ik geniet ervan als het ‘bling’ schreeuwt.

 

Als je een blik werpt op mijn sieradenstash, dan zal het je niet ontgaan dat zowel mijn oorbellen, kettingen als mijn ringen vaak behoorlijk voorzien zijn van een blingbling-gehalte.

 

Ik kon daarom ook alleen maar juichen toen ik werd benaderd om een kijkje te nemen in de nieuwe collectie van Lucardi’s Swarovski Crystals. Mijn eksteroog raakt van alle kanten vervuld van de prachtige oorbellen, kettingen, ringen en armbanden. Zowel hippe, gekleurde als chique exemplaren, echt een gave collectie!

 

Lucardi Swarovsky Crystals 1

 

Het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn keuze voor een prachtige paar oorbellen met bijbehorende ketting en armband had gemaakt.

 

Ik verheug me erop om deze sieraden te dragen met de kerstdagen. Ik wil mijn outfit basic houden, zodat het bling-gehalte ervoor zorgt dat de sieraden volledig tot hun recht komen. Ik heb gekozen voor een zilveren ketting met een druppelvormige hanger vol kleine Swarovski steentjes.

Lucardi Zilveren druppelvormige Swarovsky crystals ketting

 

Door de eenvoud en dunne ketting valt deze hanger erg op en als de zon erop schijnt, fonkelt het aan alle kanten. De druppelvormige oorbellen zijn ook bezaaid met kleine steentjes en staan prachtig bij opgestoken haren. Het is een perfect formaat om voldoende op te vallen maar tegelijkertijd nog wel met een heel classy uitstraling.

 

Lucardi Swarovsky Crystals 2

 

Tot stot een armband die zowel stoer als sierlijk is. Dat vind ik gelijk ook het leuke ervan. Ik kan de armband ook prima dragen naar mijn werk met een stoere vest maar ook bij een stijlvol jurkje. De kleine Swarovski steentjes zorgen ervoor dat de armband toch wel erg speciaal wordt. Ik vind het een prachtige armband die ik heel vaak zal dragen.

Lucardi Zilverkleurige armband Swarovsky

 

Wat ik het leuke aan sieraden van Lucardi vind is dat ze voor iedereen wel iets hebben. Zelfs voor kinderen en mannen. Je kunt er basic sieraden vinden maar ook luxe Swarovski sieraden. En het leuke is dat ze bij Lucardi een stuk beter betaalbaar zijn dan in de Swarovski winkel. Rond deze tijd zie ik ook dat veel artikelen fors afgeprijsd zijn. Mocht je nog geen idee hebben wat je voor kerst wilt krijgen, dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen.

 

Wat ik nu nog mis en graag zou willen is een bijpassende ring. Op deze pagina zag ik er eentje die ik erg mooi vind. Wie weet heeft Santa mijn wensen doorgekregen ;)

 

Lucardi Swarovsky Crystals 3

 

 

Zijn jullie ook al in de ban van Lucardi's Swarovsky Crystals?

 

 

Reactie plaatsen...

andjena

Mad about the boy

 

De eerste keer dat ik hem zag lijkt zo kort geleden. De laatste keer dat ik hem zag lijkt daarentegen ontelbaar lang terug. Alsof mijn hersenen volledig in de war zijn, tijd ineens iets is wat geen logische volgorde meer kent. Flashbacks die flitsen, liedjes die achterstevoren lijken te gaan… what’s wrong with me?

 

Wat gebeurt er met je als je verliefd bent? Eerst maar eens de wetenschappelijke uitleg. It’s all about the dope namelijk! Bij verliefdheid stijgt de aanmaak van het hormoon dopamine in het brein. Je krijgt een euforisch gevoel wat je maar al te graag steeds opnieuw wilt beleven. En dat krijg je als je het object van jouw affectie ziet.

 

your hugs

 

Het is net als bij een verslaving, hetzelfde breingebied van drugsgebruikers wordt nl. geactiveerd op het moment dat ze verwachten drugs te krijgen. Net als bij drugsgebruik, kan het willen zien van je geliefde leiden tot de meest irrationele, verslavende of zelfs obsessieve gedragingen. Geen wonder dat je je brein ineens kan gaan voeden met het steeds opnieuw checken van zijn of haar Facebook, Whatsapp of al die fantastische foto’s van jullie samen.

 

Je zou bijna een drugsverslaving prefereren boven verliefdheid want dat lijkt meer controleerbaar… helaas ook een stuk ongezonder ☹

 

verslaafd aan jou

 

Vaak heb je het gevoel dat er iets geks gebeurt met je hart als je verliefd bent. Terwijl je aan hem of haar denkt lijkt het wel alsof je hart sneller begint te kloppen. Ook hier is een wetenschappelijke verklaring voor. De hypothalamus komt daarbij om de hoek, het deel van het brein wat ons autonome zenuwstelstel aanstuurt, dat verantwoordelijk is voor o.a. je ademhaling, spijsvertering en de hartslag.

 

Als je verliefd bent produceert de hypothalamus grote hoeveelheden fenylethylamine en noradrenaline, neurotransmitters die boodschappen overbrengen. De boodschap wat wordt afgegeven is dat je hart sneller moet kloppen...boom boom boom!

liefde

 

En dan die springerige vlinders in je buik. Of het gevoel dat je geen hap door je keel krijgt. Herkenbaar? Heeft ook weer met dopamine en noradrenaline te maken. Je kunt deze amfetamines wel met het verdovende middel speed vergelijken.

 

Speed kan ervoor zorgen dat je de hele nacht op kunt blijven, kunt dansen zonder dat je moe of hongerig wordt. Via het autonome zenuwstelsel zorgen deze amfetamines ervoor dat je hongergevoel wordt onderdrukt en dat je bloedcirculatie omhoog gaat. Deze verhoging geeft dat gevoel van vlinders in je buik. Heerlijke kriebels!

 

forget the risk

 

Kortom, ook al spatten de vonken er vanaf, verliefdheid is een chemisch proces. Wat een deceptie voor de romantische zielen. Is dat het dan, vraag je je vast af?

 

Een wijs persoon, object van mijn affectie, mijn verslaving die mijn hart sneller doet kloppen, me kapotveel vlinders in mijn buik geeft, zegt dat verliefdheid gaat om contact op zielsniveau. Twee zielen die connecten, een hogere macht, een special force.

 

Ik geloof dat mijn ziel nu dolende is. Wat nu?

mattia en andjena

Friends … with benefits?

 

Onlangs zag ik een leuk stukje voorbij komen op Facebook over een onderzoek naar vriendschap tussen mannen en vrouwen. Een veelbesproken onderwerp, met sterk uiteenlopende meningen. Strekking van dit verhaal was weer eens dat het onmogelijk is. Wederom waren de mannen de schuldigen: ze gaven vrij gemakkelijk toe dat ze zich aangetrokken voelden tot hun vriendinnen. De vrouwen ontkenden daarentegen zulke gevoelens te ervaren voor hun vrienden.

 

man en vrouw vriendschap @andjena

 

Het heeft me altijd geïntrigeerd hoe vriendschappen tussen de verschillende seksen in elkaar steekt. In mijn eerste jaar van de psychologie studie greep ik dan ook gelijk de kans om literatuuronderzoek te doen over dit onderwerp. Ontelbare wetenschappelijke artikelen met allerlei hypotheses heb ik doorgespit om uiteindelijk ook tot de conclusie te komen dat er niet een duidelijk antwoord is op deze vraag. Damn psychology… het is er nooit zwart-wit maar altijd grijs wat uit de onderzoeken komt ☹

 

vriendschap @andjena

 

Uit de meeste artikelen kwam wel naar voren dat er sprake kan zijn van een vriendschap tussen mannen en vrouwen, maar dat er op langere termijn toch vaker gevoelens ontstaan (vooral bij de mannen) waardoor de aard van de vriendschap niet meer zuiver platonisch blijft.

 

Het idee erachter is dat mannen meer gefocust zijn op seksualiteit vanwege hun oerdrift zich zo snel en zo vaak mogelijk te willen voortplanten. Vrouwen denken meer na over een relatie op langere termijn, vandaar dat de seksuele lading minder aanwezig is vanuit hen. Het blijkt ook dat vrouwen onderschatten hoe aantrekkelijk ze gevonden worden door hun mannelijke vrienden. Hebben wij vrouwen dan echt zo’n bord voor onze kop?

friendszone@ andjena

 

Ik merk dat ik zelf ook geen eenduidige mening heb over of vriendschap tussen mannen en vrouwen mogelijk is. Soms ben ik er heilig van overtuigd dat de vriendschappen die ik heb met mannen vergelijkbaar zijn met die ik met mijn vriendinnen heb. Ik vertel ze net zo makkelijke allerlei in en outs over mijn leven en voel me daarbij vrij genoeg om in details te treden. Ook een aanraking, een knuffel en schuine grapjes blijven hen niet onbespaard. Ik weet tenslotte dat ik niks meer van mijn mannelijke vrienden wil…toch?

 

Als ik even heel eerlijk ben en goed erover nadenk, dan zie ik toch wel verschillen. Het zal wel aan mij liggen dat ik ergens wel een flirt ben. Met mijn vrienden maak ik ander oogcontact. We plagen elkaar net iets vaker en de grapjes hebben toch wel een bepaalde lading. Oops, busted!

 

friends with benefits @andjena

 

Op zich heb ik hier zelf geen problemen mee, ik weet dat ik zelf geen misbruik van mijn vrienden zal maken en andersom heb ik ze ook niet mogen betrappen op iets van dien aard. Wel merk ik dat na een aantal wijntjes, die mooie blauwe ogen van die ene vriend me toch wel meer opvallen. En had hij altijd al van die leuke kuiltjes in zijn wangen?

 

 

Geloof jij in vriendschap tussen mannen en vrouwen?

 

 

Reactie plaatsen...

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij