MAC lustre Plumful lipstick

MAC Lustre Plumful Lipstick

 

Al tijden stond het op mijn verlanglijstje: een lipstick van MAC.

En aangezien december toch de maand is om gelegaliseerd geld uit te geven… Daarnaast heb ik afgelopen weken extra gewerkt dus in het kader van jezelf verwennen moest en zou ik nu een aantal dingen van mijn verlanglijstje af gaan strepen.

 

Te beginnen dus met een mooie lipstick van het befaamde merk MAC. Ik ben gek op cosmetica van MAC, zo heb ik er foundation, twee concealers en kwasten van in mijn bezit. Ook heb ik twee geweldige blushes waar ik al jaren mee doe zonder dat er een einde zichtbaar lijkt. Goed teken dus, want er zit aan make up van dit merk meestal ook een flink prijskaartje.

MAC lipstick, chloe en ketting

 

Ik stond in de winkel en kon uiteraard weer niet kiezen tussen alle mooie kleuren. Uiteindelijk had ik mijn keus gereduceerd tot de gewaagde Heroine (paarser dan paars) en de ietwat meer (lees veel meer) bescheiden Plumful. Omdat ik een lipstick wat vaker op wil dan tijdens een feestje of in het weekend, gekozen voor bescheidenheid. Plumful it is! Uit de Lustre collectie, wat inhoudt dat dit een lipstick is die meer sheer is, een dunne tot medium dekking geeft met een semi glanzend effect. Daarbij wordt gezegd dat deze lipstick tot 3 uur blijft zitten, ik ben benieuwd!

 

De verpakking van deze lipstick vind ik niet heel bijzonder. Het is eenvoudig en functioneel, klein en fijn en daarmee is alles gezegd. De textuur daarentegen is romig, intens en goed gepigmenteerd. Deze lipstick glijdt als boter over je lippen, maar heeft wel als nadeel dat je velletjes op je lippen goed kunt zien.

MAC lustre plumful

 

Ik heb tegenwoordig ontdekt dat lipstick veel fijner en mooier blijft als ik voordat ik het aanbreng, daarvoor mijn lippen eerst hydrateer met wat lippenbalsem. Dit trekt toch goed in en daarna lijken de velletjes een stuk minder zichtbaar. Even scrubben met olijfolie en suiker wil ook wel helpen, maar vaak is dit een wat tijdrovender klusje dus ga ik voor de lippenbalsem.

 

Plumful is een mooie, zachtroze kleur. Het is niet heel opvallend, maar echt een my lips but better kleur. Past goed bij heftigere ooglooks, evenals bij een wat neutrale everyday look. Perfect voor naar mijn werk, waar ik toch liever de aandacht niet teveel op mijn lipstick wil vestigen. Matcht bij elke outfit en geeft mijn lippen net wat meer fleur dan wanneer ik geen lippenstift op heb. Ja, deze kleur is binnen korte tijd al een favoriete everyday kleur geworden.

 

Wat betreft de hype: deels kan ik erin meekomen, echter ben ik er niet zo van onder de indruk als van andere merken. Textuur en pigmentatie wat betreft een sheer lipstick zijn dik in orde. Ook droogt het mijn lippen niet uit.

De houdbaarheid vind ik echter een minpunt: juist omdat het zo’n romige structuur heeft, glijdt het er makkelijker van af en dien je het voor een mooi effect meerdere keren bij te werken. Vandaar een ruim voldoende.

Suriname @andjena

From Suriname with love

 

‘’Waar kom je eigenlijk vandaan?’’ Een van de meest gestelde vragen uit mijn leven. Vroeger op school, later op de universiteit, tijdens het uitgaan, op vakantie, zomaar op straat, op een feestje… Gegarandeerd dat die vraag gesteld wordt en in mijn geval weet ik dat dan niet gevraagd wordt uit welke Nederlandse stad ik kom.

 

Het antwoord:

 

Suriname, het land waar ik 28 jaar geleden geboren werd en op mijn 7e heb verlaten. Het land dat 5x zo groot als Nederland is maar met slechts een half miljoen inwoners. Suriname, vanuit het vliegtuig een broccoli landschap, onderdeel van het Amazoneregenwoud. Suriname, land van de mengelmoesjes: Afrikanen, Indiërs, Indonesiërs, Nederlanders, Chinezen.

Ons oude huis in Suriname @andjena

 

Suriname, het land waar ik als kind blij in de regen stond te dansen, te klimmen in bomen en rond het vuur zat te luisteren naar spookverhalen. Buiten slapen in een hangmat. In plaats van water de hele dag kokosnootwater drinken. Exotische fruitsoorten plukken en mijn buik ermee vol eten.

 

Lopen op mijn blote voeten omdat de grond zo zacht is. Me wassen in een grote tobbe met koud water, buiten op het erf. Als vijfjarige meehelpen met het plukken van een kip die net voor mijn ogen onthoofd werd en als het avondeten diende.

Suriname marrons @ andjena

 

Zwerven achter mijn broer, want ik moest en zou hetzelfde meemaken als hij. Uit volle borst het volkslied zingen op het schoolplein. Voor een paar cent een zakje nasi kopen voor tussen de middag. Mijn eerste woorden leren en vervolgens verslaafd raken aan sprookjesboeken. Mijn moeder die voor me zong en mijn lange haren vlocht omdat het dan nog langer zou worden.

 

Mijn opa die dagelijks op zijn brommer na zijn werk bij ons in de hangmat kwam rusten. Een zwerfhond die ik samen met mijn broer uit de sloot redde en vervolgens tot onze waakhond Blackie doopte. Urenlang onder de bananenboom spelen met lege conservenblikjes, wat steentjes en heel wat fantasie.

 

Onze straat in suriname @ andjena

 

Ja, sommige herinneringen zijn nog zo levendig. Ik kan oprecht zeggen dat de eerste 7 jaren van mijn leven geweldig zijn geweest. Zo vrij, ongerept en puur. Iedereen zou zijn eerste levensjaren in een land als Suriname moeten doorbrengen. Je kunt er echt kind zijn, zo zorgeloos genieten. Een beetje zoals het liedje van kinderen voor kinderen: ''op een onbewoond eiland…''

 

rust zacht oma

Chloé

 

Twee jaar terug heb ik Chloé leren kennen. Het was liefde op het eerste gezicht! Ik vond haar meteen geweldig! Ik wist ook dat dit niet zomaar een verliefdheid zou zijn, het kon weleens wat anders worden…meer een soort van houden van.

 

Ik zie je denken, waar heeft ze het over? Ken je Chloé nog niet?

Dan mis je toch wat, want zij is zo speciaal. Ze is er een uit duizenden en ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik haar in mijn collectie heb.

Chloe 1 @ andjena

 

Vandaag een ode aan mijn liefje in een fles: het signatuurparfum Chloé van het modemerk Chloé. Ik vond dat het tijd werd dat ik haar aan jullie voor ging stellen, zeker nu het bijna kerst is en jullie vast wat inspiratie voor onder de boom kunnen gebruiken. Dus opgelet, hier is Chloé!

 

Chloé is als een ontloken bloem in de lente, fris, speels en verleidelijk. Ze laat een indruk achter die je lang zal bijblijven, ze weet je te boeien. Chloé is omgeven met honing, roos, pioen, lychee, fresia, magnolia, cederhout en amber. Ze is modern, meisjesachtig elegant en een tikkeltje brutaal. Zo van: pak me dan, als je kan ☺

 

Chloe 2 @ andjena

 

Ik weet niet wat het is, maar er is geen dag geweest dat ik me niet met Chloé wil omringen. Ze komt gevaarlijk dicht bij een signature scent. Het is dat ik me niet durf te binden en dat Chloe zich niet echt laat vangen. Anders was ik bezweken.

 

Chloé ziet er prachtig uit in haar chique met echt zilveren vergulde outfit en een poederroze lintje om haar jeugdige look mee te verfijnen. Meer heeft ze niet nodig, ze spreekt voor zich.

 

 

Chloé associeer ik met Thailand, het eiland Kho Phi Phi Leh. Ik zat daar aan het strand, te genieten van een cocktail, muziekje op de achtergrond, het zachte geruis van de zee. De tropische warmte met een teder briesje. Ja, zo zie ik haar het liefst.

 

 

Wil je haar ook leren kennen?

 

Chloé Signature by Chloé is verkrijgbaar bij o.a. Ici Paris, 50 ml voor €77, 72.

 

 

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij