Mindful in het leven staan @andjena

Mindfulness + Tip!

 

De laatste jaren is het hotter than hot: Mindfulness. Er zijn allerlei coaches en psychologen die cursussen geven om meer mindful in het leven te komen staan. Zelf heb ik nog geen cursus op dat gebied gedaan, maar in mijn werk staat zingeving en met aandacht leven centraal. Vandaar dat ik jullie wat meer wil vertellen over hoe je zelf meer op een mindful wijze kunt leven.

 

Dilemma’s van een psycholoog

 

Elke week schrijf ik een artikel over waar ik in de praktijk tegenaan loop als psycholoog. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om hierover te lezen en kijk uit naar jullie reacties!

 

‘Jij heb zeker geen kinderen hè?’

 

Eens in de zoveel tijd is het zover. Dan krijg ik hem toegeworpen:

‘jij hebt zeker geen kinderen he?’.

 

Filmtip: The Railway Man (2013)

Filmtip: The Railway Man (2013)

 

Een paar dagen geleden zag ik een film die ik graag met jullie wil delen. Ik vond deze film in meerdere opzichten geslaagd. Ten eerste, goede acteurs die hun rol met verve hebben gespeeld. Daarnaast omdat het een waargebeurd, boeiend verhaal is, weer een lesje Geschiedenis ☺ Tenslotte dankzij de beladen sfeer die je bij de keel grijpt en emotioneel maakt. En nee…dont' worry, het is niet een typische romantische vrouwenkomedie of tranentrekker ;-)

 

 

Andjena heeft een nieuwe baan

Persoonlijke update: Ik heb een nieuwe baan!

 

Vol trots wil ik met jullie delen dat ik vanaf 1 oktober een nieuwe baan heb! Na 2 mooie, intense en leerzame jaren, duizenden kilometers en ontelbare Limburgse vlaaien is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

 

 

Voice Dialogue @ Anjena

Voice Dialogue: ken je ikken!

 

Een van de methodes waar ik als psycholoog mee werk is Voice Dialogue. Ik hoor je denken…voice wattes? VD een techniek om tot inzicht en zelfkennis te komen, willen we dat niet allemaal?

 

 

Innerlijke Rust @ Andjena

Innerlijke Rust

 

Ik liep laatst door het bos en realiseerde me dat ik me zo goed voel als ik in de natuur ben. Tien jaar geleden zou ik heel hard gelachen hebben als iemand me zou vertellen dat ik later zo zou genieten van de natuur. Maar feit is dat ik dat echt doe

 

MC Groenewoud

 

Hoe ik mijn eerste baan heb veroverd…

 

Vandaag wil ik jullie iets meer vertellen over hoe ik aan mijn fantastische baan als psycholoog bij MC Groenewoud ben gekomen. In 2008 begon ik aan de studie Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 

Na 4 jaar studeerde ik af binnen de Master Gezondheidzorgpsychologie (voorheen Klinische psychologie).

 

Ik besloot direct na mijn diploma-uitreiking op zoek te gaan naar een baan. Omdat het niet gemakkelijk is voor een pas afgestudeerde psycholoog om direct aan de slag te gaan, had ik niet veel verwachtingen toen ik met solliciteren begon. Op de valreep stuurde ik een reactie op een vacature, ervan uitgaande dat ik toch wel afwijzing zou krijgen.

 

Tibetaans Instituut Huy

 

Een van de grote voordelen in mijn werk als psycholoog is dat ik me met mindfulness bezig mag houden. In mijn sessies met patiënten is dat een win-win situatie, zowel mijn patiënt als ik zijn na zo’n sessie volledig ontspannen en in het hier en nu.

 

In het traject wat patiënten volgen bij MC Groenewoud is een bijzondere indicatie, men krijgt namelijk de mogelijkheid om in het kader van zingeving een paar dagen in het Tibetaans instituut Yeunten Ling te verblijven.

Aangezien ik zelf ook nieuwsgierig was en er een gelegenheid voor mij bestond om als begeleiding van een landelijke groep patiënten van de Ciran revalidatie mee te gaan, lijkt het me leuk om mijn ervaring met jullie te delen.

 

Tibetaanse klankschaal

 

Wie van jullie is bekend met Tibetaanse klankschalen?

Ik ben sinds kort de gelukkige eigenaar van een prachtige koperen exemplaar die één van mijn patiënten me cadeau gaf bij zijn afscheid.

Werkelijk zo'n mooi en origineel cadeau. Lees verder...

 

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij